Salernes

Salernes ligt in de vallei van het riviertje de Bresque, en is vooral bekend door de fraaie keramische wand- en vloertegels (de "tomettes"), het Salernes aardewerk en prachtig lavasteen. Nog steeds zijn er vele (kleine) fabrieken die de tegels en het aardewerk fabriceren, en Salernes heeft ook een keramiek museum met een uitgebreid overzicht van het in de regio gemaakte keramiek.

De unieke 16e eeuwse kerk Saint-Pierre met vier torens is ook zeker een bezichtiging waard. De kerk ligt in het centrum van Salernes te midden van karakteristieke steegjes met huizen uit de zeventiende eeuw.

In Salernes vindt u o.a. verschillende bakkers, verschillende supermarkten, banken en een postkantoor. Rond het marktplein in het centrum van Salernes zijn talloze terrasjes en restaurants. De wekelijkse markten zijn op woensdag en zondag.

De bekende Gorges du Verdon bevinden zich op ongeveer 35 minuten van Salernes. Het is zeer de moeite waard een (halve) dag uit te trekken voor de adembenemende autorit door deze “Grand Canyon” van Frankrijk, en de dag af te sluiten op een van de vele strandjes aan het grote stuwmeer Lac de Sainte Croix.

Toon vakantiehuizen