Mimosa

In de winter zijn er minder bloemen die de Provence en Côte d'Azur kleuren. De natuur is in de winterstand, en bereidt het toekomstige bloeiseizoen in alle rust voor.

En dan komen daar in januari ineens prachtige kleine bolletjes in het landschap te voorschijn: de mimosa. Bolletjes zo mooi geel, met duizenden tegelijk, prachtig met de strakblauwe lucht op de achtergrond en de groene blaadjes die op veren lijken. Je kunt er bijna niet omheen.

De bermen van de snelweg A8 tussen Fréjus en Menton kleuren geel. Hoe dichter u bij de Middellandse Zee kust komt, hoe geler en mooier het wordt. Zo mooi, dat ieder jaar opnieuw de lokale bevolking er een meerdaags feestje van maakt, met in diverse plaatsen een mimosa optocht met versierde praalwagens, veel dans, muziek en vrolijkheid. En mocht u de laatste optocht in een plaats bijwonen, dan gaat u gegarandeerd terug naar uw vakantiehuis met een bos heerlijk geurende mimosa.

Ook is er de mimosa route, die u zelf met de auto kunt rijden. Via deze route kunt u volop genieten van de mimosa, maar leert u tevens pittoreske kustplaatsen in de Var en de Alpes Maritimes beter kennen. Er zijn 8 plaatsen die deel uitmaken van de “Route du Mimosa”: Bormes-les-Mimosas, Rayol-Canadel-sur-mer, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-la-Napoule, Tanneron, Pégomas en Grasse.

Mocht u in de gelegenheid zijn om in januari of februari deze “gouden zee” van mimosa in bloei te bezoeken, of een optocht mee te maken, dan is dat zeker de moeite waard.

Voor meer informatie kunt u deze site bezoeken: routedumimosa.com, of natuurlijk contact met ons opnemen.