Mimosa

Door Provence Villas op woensdag 20 januari 2016.

In de winter zijn er minder bloemen die de Provence en Côte d'Azur kleuren. De natuur is in de winterstand, en bereidt het toekomstige bloeiseizoen in alle rust voor.

En dan komen daar in januari ineens prachtige kleine bolletjes in het landschap te voorschijn: de mimosa. Bolletjes zo mooi geel, met duizenden tegelijk, prachtig met de strakblauwe lucht op de achtergrond en de groene blaadjes die op veren lijken. Je kunt er bijna niet omheen.

De bermen van de snelweg A8 tussen Fréjus en Menton kleuren geel. Hoe dichter u bij de Middellandse Zee kust komt, hoe geler en mooier het wordt. Zo mooi, dat ieder jaar opnieuw de lokale bevolking er een meerdaags feestje van maakt, met in diverse plaatsen een mimosa optocht met versierde praalwagens, veel dans, muziek en vrolijkheid. En mocht u de laatste optocht in een plaats bijwonen, dan gaat u gegarandeerd terug naar uw vakantiehuis met een bos heerlijk geurende mimosa.

Ook is er de mimosa route, die u zelf met de auto kunt rijden. Via deze route kunt u volop genieten van de mimosa, maar leert u tevens pittoreske kustplaatsen in de Var en de Alpes Maritimes beter kennen. Er zijn 8 plaatsen die deel uitmaken van de “Route du Mimosa”: Bormes-les-Mimosas, Rayol-Canadel-sur-mer, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-la-Napoule, Tanneron, Pégomas en Grasse.

Mocht u in de gelegenheid zijn om in januari of februari deze “gouden zee” van mimosa in bloei te bezoeken, of een optocht mee te maken, dan is dat zeker de moeite waard.

Voor meer informatie kunt u deze site bezoeken: routedumimosa.com, of natuurlijk contact met ons opnemen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Uw vakantiehuis verhuren via Provence Villas

Door Provence Villas op donderdag 28 januari 2016.

Provence Villas is gespecialiseerd in de verhuur van vakantiehuizen (veelal met privé zwembad), villa's en appartementen in de Provence en Zuid Frankrijk. Wij verhuren alle vakantiehuizen rechtstreeks, zonder tussenkomst van reisbureaus, en vertegenwoordigen voornamelijk Nederlandse, Belgische, Engelse, Duitse en Franse eigenaren.

Lees verder >

FlayColor Run

Door Provence Villas op maandag 27 juni 2016.

Ieder jaar veranderen de pittoreske straatjes van Flayosc voor 1 dag in een grote en vooral kleurrijke feestzaal. Honderden mensen komen dan naar Flayosc om samen de FlayColor Run te lopen. De FlayColor Run is een hardloop evenement, waarbij het niet zo zeer gaat om het wedstrijd element, maar vooral om veel plezier te maken tijdens het parcours van 4 kilometer. De kleine straatjes van Flayosc, waar je normaal niet zo snel in zou lopen, maken nu deel uit van het parcours.

Lees verder >

Black Friday vakantiehuis voordeel

Door Provence Villas op donderdag 24 november 2016.

Morgen is het weer Black Friday, en dit betekent vakantie voordeel, ook bij Provence Villas!

Als u op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 november een van onze gezellige vakantiehuizen boekt dan

- Betaalt u GEEN reserveringskosten
- Betaalt u GEEN kosten voor de schade logies verzekering
- Ontvangt u van ons een lekkere magnum fles rosé bij aankomst in uw vakantiehuis

Vermeld bij uw boeking de code BF2016 in het opmerkingenveld, en de Black Friday korting wordt door ons op uw factuur verrekend.

Lees verder >