FlayColor Run

Ieder jaar veranderen de pittoreske straatjes van Flayosc voor 1 dag in een grote en vooral kleurrijke feestzaal. Honderden mensen komen dan naar Flayosc om samen de FlayColor Run te lopen. De FlayColor Run is een hardloop evenement, waarbij het niet zo zeer gaat om het wedstrijd element, maar vooral om veel plezier te maken tijdens het parcours van 4 kilometer. De kleine straatjes van Flayosc, waar je normaal niet zo snel in zou lopen, maken nu deel uit van het parcours. Er mag ook gewoon gewandeld worden, maar de ervaring is dat de FlayColor Run zo ontspannend en leuk is, dat de kilometers onder je voeten voorbij vliegen tijdens het hardlopen!

Onderweg bevinden zich op meerdere plaatsen in het parcours “kleurzones”, waar mensen van de organisatie gekleurd poeder over de deelnemers gooien. Dit poeder is van maïzena en natuurlijke kleurstof gemaakt. Aan het eind van de run zijn alle deelnemers volledig bedekt met verschillende kleuren poeder.

Als iedereen weer terug is, gaat het feestje nog wel even door met veel kleur, muziek, lekker eten en natuurlijk mag de rosé ook niet ontbreken.

De FlayColor Run is een geweldig evenement om mee te maken, ook als je niet zo'n zin hebt om te rennen. Het is een geweldige en originele manier om Zuid-Frankrijk op een andere manier te ontdekken.

En zo komt "ons eigen" Flayosc in de rij met grote steden te staan:  Hong Kong, Singapore, Bangkok, Dubai, Los Angeles, New York, Barcelona, Madrid, Nice, Marseille, Amsterdam, Brussel, Londen, Dublin, Toronto, en …... Flayosc !