FlayColor Run

Door Provence Villas op maandag 27 juni 2016.

Ieder jaar veranderen de pittoreske straatjes van Flayosc voor 1 dag in een grote en vooral kleurrijke feestzaal. Honderden mensen komen dan naar Flayosc om samen de FlayColor Run te lopen. De FlayColor Run is een hardloop evenement, waarbij het niet zo zeer gaat om het wedstrijd element, maar vooral om veel plezier te maken tijdens het parcours van 4 kilometer. De kleine straatjes van Flayosc, waar je normaal niet zo snel in zou lopen, maken nu deel uit van het parcours. Er mag ook gewoon gewandeld worden, maar de ervaring is dat de FlayColor Run zo ontspannend en leuk is, dat de kilometers onder je voeten voorbij vliegen tijdens het hardlopen!

Onderweg bevinden zich op meerdere plaatsen in het parcours “kleurzones”, waar mensen van de organisatie gekleurd poeder over de deelnemers gooien. Dit poeder is van maïzena en natuurlijke kleurstof gemaakt. Aan het eind van de run zijn alle deelnemers volledig bedekt met verschillende kleuren poeder.

Als iedereen weer terug is, gaat het feestje nog wel even door met veel kleur, muziek, lekker eten en natuurlijk mag de rosé ook niet ontbreken.

De FlayColor Run is een geweldig evenement om mee te maken, ook als je niet zo'n zin hebt om te rennen. Het is een geweldige en originele manier om Zuid-Frankrijk op een andere manier te ontdekken.

En zo komt "ons eigen" Flayosc in de rij met grote steden te staan:  Hong Kong, Singapore, Bangkok, Dubai, Los Angeles, New York, Barcelona, Madrid, Nice, Marseille, Amsterdam, Brussel, Londen, Dublin, Toronto, en …... Flayosc !

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Herfstige Provence

Door Provence Villas op maandag 28 november 2016.
Categorieën:ActiefNatuur

Ieder seizoen heeft zo zijn kwaliteiten. De Provence en Zuid-Frankrijk zijn voornamelijk bekend om de vele zonuren en fijne zomers. Toch hebben ook de andere seizoenen veel moois te bieden.

Lees verder >

Mimosa

Door Provence Villas op woensdag 20 januari 2016.

In de winter zijn er minder bloemen die de Provence en Côte d'Azur kleuren. De natuur is in de winterstand, en bereidt het toekomstige bloeiseizoen in alle rust voor.

En dan komen daar in januari ineens prachtige kleine bolletjes in het landschap te voorschijn: de mimosa. Bolletjes zo mooi geel, met duizenden tegelijk, prachtig met de strakblauwe lucht op de achtergrond en de groene blaadjes die op veren lijken. Je kunt er bijna niet omheen.

Lees verder >

Uw vakantiehuis verhuren via Provence Villas

Door Provence Villas op donderdag 28 januari 2016.

Provence Villas is gespecialiseerd in de verhuur van vakantiehuizen (veelal met privé zwembad), villa's en appartementen in de Provence en Zuid Frankrijk. Wij verhuren alle vakantiehuizen rechtstreeks, zonder tussenkomst van reisbureaus, en vertegenwoordigen voornamelijk Nederlandse, Belgische, Engelse, Duitse en Franse eigenaren.

Lees verder >