Herfstige Provence

Ieder seizoen heeft zo zijn kwaliteiten. De Provence en Zuid-Frankrijk zijn voornamelijk bekend om de vele zonuren en fijne zomers. Toch hebben ook de andere seizoenen veel moois te bieden.

Zo is de herfst in de Provence een prachtig en kleurrijk tableau. Er valt wel eens een regenbui, maar echt koud is het niet. Waar de zomermaanden nog wel eens als te warm worden ervaren, is in de herfst, winter en lente een heerlijke wandeling in het bos of op het strand goed te doen. Ook op een terrasje is het (met een trui aan) nog lekker genieten.

Zoals Vincent van Gogh het al beschreef, de kleuren zijn erg bijzonder in de Provence. Het sterke licht en de prachtig heldere kleuren vielen deze schilder al op. Ook onze gasten en wijzelf genieten er bijna dagelijks van.

In de herfst is de lucht vaak strakblauw, wat een prachtig contrast geeft met de groene pins parasols en de roodgekleurde wijnbladeren. De planten zijn ook nog altijd erg rijk van kleur, met onder andere de rozemarijn die nog in bloei staat, en weer een extra paarse nuance geeft aan het landschap.

Strakomlijnde schaduwen geven dat zomerse vakantiegevoel, terwijl de prijzen zowel om te reizen als voor vakantiehuizen voordelig zijn.

Buiten de zomervakantie om is het normale leven in Zuid-Frankrijk weer aan de gang. Wilt u het èchte Provençaalse leven proeven of bent u op zoek naar een (tweede) woning, dan is het zeker aan te raden om enige tijd buiten het zomerseizoen in de regio te verblijven.

Er zijn er diverse lokale Provençaalse markten te bezoeken, er worden voldoende evenementen georganiseerd en ook de wijndomeinen zijn in de herfst te bezoeken. 

Aan het eind van zo'n prachtige herfstdag is het genieten voor de open haard van uw vakantiehuis met een glas wijn, kaasplankje en wat tapenade op vers stokbrood.

Gewoon Genieten!