Herfstige Provence

Door Provence Villas op maandag 28 november 2016.
Categorieën:ActiefNatuur

Ieder seizoen heeft zo zijn kwaliteiten. De Provence en Zuid-Frankrijk zijn voornamelijk bekend om de vele zonuren en fijne zomers. Toch hebben ook de andere seizoenen veel moois te bieden.

Zo is de herfst in de Provence een prachtig en kleurrijk tableau. Er valt wel eens een regenbui, maar echt koud is het niet. Waar de zomermaanden nog wel eens als te warm worden ervaren, is in de herfst, winter en lente een heerlijke wandeling in het bos of op het strand goed te doen. Ook op een terrasje is het (met een trui aan) nog lekker genieten.

Zoals Vincent van Gogh het al beschreef, de kleuren zijn erg bijzonder in de Provence. Het sterke licht en de prachtig heldere kleuren vielen deze schilder al op. Ook onze gasten en wijzelf genieten er bijna dagelijks van.

In de herfst is de lucht vaak strakblauw, wat een prachtig contrast geeft met de groene pins parasols en de roodgekleurde wijnbladeren. De planten zijn ook nog altijd erg rijk van kleur, met onder andere de rozemarijn die nog in bloei staat, en weer een extra paarse nuance geeft aan het landschap.

Strakomlijnde schaduwen geven dat zomerse vakantiegevoel, terwijl de prijzen zowel om te reizen als voor vakantiehuizen voordelig zijn.

Buiten de zomervakantie om is het normale leven in Zuid-Frankrijk weer aan de gang. Wilt u het èchte Provençaalse leven proeven of bent u op zoek naar een (tweede) woning, dan is het zeker aan te raden om enige tijd buiten het zomerseizoen in de regio te verblijven.

Er zijn er diverse lokale Provençaalse markten te bezoeken, er worden voldoende evenementen georganiseerd en ook de wijndomeinen zijn in de herfst te bezoeken. 

Aan het eind van zo'n prachtige herfstdag is het genieten voor de open haard van uw vakantiehuis met een glas wijn, kaasplankje en wat tapenade op vers stokbrood.

Gewoon Genieten!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Black Friday vakantiehuis voordeel

Door Provence Villas op donderdag 24 november 2016.

Morgen is het weer Black Friday, en dit betekent vakantie voordeel, ook bij Provence Villas!

Als u op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 november een van onze gezellige vakantiehuizen boekt dan

- Betaalt u GEEN reserveringskosten
- Betaalt u GEEN kosten voor de schade logies verzekering
- Ontvangt u van ons een lekkere magnum fles rosé bij aankomst in uw vakantiehuis

Vermeld bij uw boeking de code BF2016 in het opmerkingenveld, en de Black Friday korting wordt door ons op uw factuur verrekend.

Lees verder >

FlayColor Run

Door Provence Villas op maandag 27 juni 2016.

Ieder jaar veranderen de pittoreske straatjes van Flayosc voor 1 dag in een grote en vooral kleurrijke feestzaal. Honderden mensen komen dan naar Flayosc om samen de FlayColor Run te lopen. De FlayColor Run is een hardloop evenement, waarbij het niet zo zeer gaat om het wedstrijd element, maar vooral om veel plezier te maken tijdens het parcours van 4 kilometer. De kleine straatjes van Flayosc, waar je normaal niet zo snel in zou lopen, maken nu deel uit van het parcours.

Lees verder >

Uw vakantiehuis verhuren via Provence Villas

Door Provence Villas op donderdag 28 januari 2016.

Provence Villas is gespecialiseerd in de verhuur van vakantiehuizen (veelal met privé zwembad), villa's en appartementen in de Provence en Zuid Frankrijk. Wij verhuren alle vakantiehuizen rechtstreeks, zonder tussenkomst van reisbureaus, en vertegenwoordigen voornamelijk Nederlandse, Belgische, Engelse, Duitse en Franse eigenaren.

Lees verder >